Valentino Valentina Assoluto

Valentino predstavlja novi parfem Valentina Assoluto, prvu varijantu na temu parfema Valentina iz 2011.

Valentino  predstavlja novi parfem Valentina Assoluto, prvu varijantu na temu parfema Valentina iz 2011. Valentina Assoluto odstupa od cvjetnog karaktera originala i umjesto toga nudi jednu intenzivnu, misterioznu i duboku mirisnu interpretaciju chypre karaktera.

Za kompoziciju je zaslužan parfimer Olivier Cresp koji je izjavio za magazin wwd da je novi parfem „mnogo više noćni, zavodljiviji“ nego što je to bio original. Chypre temu izabrao je zbog njene moći i elegancije, a porijeklo sastojaka potražio je uglavnom u Italiji.

U vrhu su note italijanskog bergamota, Smeggia breskve sa Sicilije i bijeli Alba tartuf iz Piedemonta. U srcu je opojni cvijet tuberoze zajedno sa mediteranskim jasminom i nježnom vanilijom sa Madagaskara. Chypre bazu čine svilenkasti kedar, hrastova mahovina i pačuli.

Bočica parfema zadržava isti okrugli oblik sa blagim izmjenama u dizajnu kao što je boja stakla (smeđe opalescentno staklo sa ambernim odsjajem) Kampanju za novi parfem snimio je David Sims, a model je ponovo Freja Beha Erichsen.

Miris je dostupan kao 50 i 80 ml Eau de Parfum.

Nazad